2 Temmuz 2014 Çarşamba

MASKELER




MAKYAJ TEMİZLEME TONİĞİ

Malzemeler: • 1 çay bardağı gül suyu • 2 yemek kaşığı kayısı yağı • 2 yemek kaşığı yasemin yağı Uygulama: Tüm malzemeyi bir şişeye koyup çalkalayarak karıştırın. Pamuğa dökerek makyajınızı silin. Bu karışımı uzun süre kullanabilirsiniz. 


SİVİLCELER İÇİN LİMONLU YOĞURTLU MASKE

Malzemeler 5 damla limon suyu 1 çorba kaşığı yoğurt Hazırlanışı Yoğurdun üzerine limon suyunu ekleyin ve cildinize sürün. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada iki kez uygulamanız sivilcelerinizin azalmasını sağlayacak.  


SİYAH ÜZÜM MASKESİ

Malzemeler 1 çay bardağı kara üzüm 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı Malzemeyi blender'den geçirin ve elde ettiğiniz sıvıyı cildinize uygulayın. 10 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Cildinizin parlaklık ve canlılık kazandığını göreceksiniz.  

KIRIŞIK KARŞITI MASKE


Mucizevi meyve elma, kırışıklıklarla savaşta da ön sırada yerini alıyor! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu maske ile kırışıklıklarınıza meydan okuyabilirsiniz!
 MALZEMELER 1/2 adet elma 5-6 adet nane 1 yemek kaşığı kaymak UYGULAMA Elmayı rendeleyin. Naneyi kıyıp içine karıştırın. Kaymağı ilave edip krem haline getirin. Haftada iki defa cildinize uygulayın. 


GÖZ ALTI ŞİŞLİKLERİ İÇİN MASKE


Malzemeler
1 Çorba kaşığı çavdar unu
1 Tatlı kaşığı keçiboynuzu 
4 Adet taze kara üzüm suyu 
1 Tatlı kaşığı bal 
1 Tatlı kaşığı limon suyu 
Yapılışı: 
Tüm malzemeleri karıştırıp masaj yaparak göz çevrenize sürün. 20 dakika bekletip yıkayın. Haftada 2 kez uygulayın. 


FERAHLATICI TONİK

Ferahlatıcı tonik Malzemeler 3 adet limon suyu 1 adet salatalık suyu 1 adet portakal suyu 2 çorba kaşığı alkol 1 kapak badem yağı Yapılışı Tüm malzemeleri karıştırıp süzün. badem yağını ekleyip kapalı bir şişede muhafaza edin. buzdolabında 1 hafta süreyle saklayıp kullanabilirsiniz.

Yumuşacık ayaklar için peeling tarifi

Malzeme listesi 3 yemek kaşığı şeker
3 adet limon
1 çorba kaşığı tatlı badem yağı
10-15 adet nane yaprağı
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı 
Tüm bu malzemeleri iyice karıştırarak ayak peelinginizi hazırlayın. 
Kullanılışı Hazırladığınız karışımla ayaklarınızı iyice ovun ve bir yandan da masaj yapın. Daha sonra ayaklarınızı ılık suyla durulayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder